Läpivalaisu-
laitteet

MacSer Finland Oy

Läpivalaisulaitteet

Läpivalaisulaitteella voidaan siis tunnistaa ainoastaan vierasmateriaaleja, jotka ovat tarpeeksi tiheitä, jotta itse tuotteen ja vierasmateriaalin välille saadaan tarpeeksi iso kontrasti. Käytännössä mitä kevyempi tuotteen ominaispaino on, sitä paremmin röntgensäde läpäisee tuotteen ja sitä helpommin kova vierasmateriaali on tunnistettavissa tuotteesta.

Thermo Scientific, xray läpivalaisulaite- röntgen

Läpivalaisulaitteella, eli röntgenlaitteella, voidaan tunnistaa erilaisia vierasmateriaaleja joko pakatusta- tai irtotuotteesta. Tunnistettavia vierasmateriaaleja ovat yleensä kivi, lasi, metalli, sekä kovat muovit. Läpivalaisulaitteen toiminta perustuu tuotteen tiheyteen ja siihen kuinka hyvin röntgensäde läpäisee tuotteen. Läpivalaisulaitteessa on säteilylähde, jolla muodostetaan röntgensäde. Röntgensäde suunnataan tarkasti hihnalla kulkevaan tuotteeseen. Röntgensäde kulkee tuotteen läpi vastakkaisella puolella olevaan vastaanottimeen. Mikäli tuotteessa on vierasmateriaalia, joka on tiheämpää kuin tarkastettava tuote, ei röntgensäde läpäise sitä yhtä hyvin kuin itse tuotteen. Tämä tieto käsitellään läpivalaisulaitteen suodatinohjelmassa ja tarvittaessa siitä muodostetaan hälytys.

Toisin kuin metallinilmaisinta käytettäessä, läpivalaisulaitteella voidaan tarkastaa pakkauksia, jossa on aluminointi pussin sisäpinnalla tai esimerkiksi metallinen kansi. Vaikka läpivalaisulaitteen toiminta perustuu röntgensäteeseen ja sen läpäisevyyteen, ovat läpivalaisulaitteet oikein käytettyinä ja huollettuina täysin turvallisia. Säteilylähde muodostaa röntgensäteen ainoastaan kun säteilylähteeseen on kytketty virrat päälle, eli läpivalaisulaite ei sisällä radioaktiivista materiaalia.

Thermo Scientific:llä on muutamia eri vaihtoehtoja tuotteiden läpivalaisuun. NextGuard on kustannustehokkain malli, joka on kuitenkin tarkka ja monitoiminen läpivalaisulaite mm. punnitus ja laskentatoiminnoillaan. Xpert-sarjan läpivalaisulaitetta on saatavana pakatun- ja irtotuotteen tarkastamiseen. Xpert Side Shoot mallissa röntgensäde kulkee poikkisuunnassa ja on suunniteltu korkeiden tuotteiden, kuten tölkkien ja pullojen tarkastamiseen. POWERx läpivalaisulaite on suunniteltu erityisesti lääketeollisuuteen pienten purkkien (myös lasipakkausten) tarkastamiseen, mutta sitä voidaan käyttää kaikissa kohteissa joissa tuote on suhteellisen pieni ja tunnistustarkkuus on oltava huippuluokkaa. Sen kaksois-sädekeila minimoi sokeat kohdat tunnistusalueesta.

THERMO SCIENTIFIC

Siirtyminen metallinilmaisijasta läpivalaisulaitteeseen käy helposti ja kustannustehokkaasti käyttäen Thermo Scientific™ NextGuard röntgenlaitetta. Samalla pystyt takaamaan asiakkaillesi entistä turvallisemman tuotteen. NextGuard läpivalaisulaite on edullinen perustason läpivalaisulaite, joka täyttää maailmanlaajuisen HACCP ja vähittäiskaupan elintarvikkeita koskevat vaatimukset. Lisäksi NextGuardin käyttö ja päivittäinen puhdistus ovat helppoja.

LATAA ESITE: NEXTGUARD C330 & C500
LATAA ESITE: NEXTGUARD PRO

THERMO SCIENTIFIC

Xpert läpivalaisulaite omaa korkean resoluution ja tunnistaa epäpuhtaudet joita muut järjestelmät eivät tunnista. Thermo Scientific ™ Xpert läpivalaisulaite täyttää maailmanlaajuisen HACCP ja vähittäiskaupan elintarvikkeita koskevat vaatimukset sekä tarjoaa korkea teknologisen kuva-analyysia myös muihin teollisuuden sovelluksiin. Xpert läpivalaisulaitteen käyttö on todella yksinkertaista ja sen käyttöönotto käy tunneissa, ei päivissä. Xpert läpivalaisulaitetta on saatavan kahdella eri aukon koolla. Laite on helposti pestävissä.

LATAA ESITE: XPERT C400 & C600 & C800

THERMO SCIENTIFIC

Xpert S400 (Sideshoot) läpivalaisulaite omaa korkean resoluution ja tunnistaa epäpuhtaudet joita muut järjestelmät eivät tunnista. Xpert S400 läpivalaisulaite on suunniteltu korkeiden tuotteiden kuten pullojen, tölkkien, koteloiden ym. tehokkaaseen tarkastamiseen. S400 läpivalaisulaitteessa röntgensäde on suunnattu tuotteeseen sivusuunnasta, jolloin tuotepaksuus on pienempi ja säteilylähde ja vastaanotin ovat lähempänä toisiaan. Tämä takaa tarkemman tunnistustarkkuuden korkeiden tuotteiden tarkastamisessa.

LATAA ESITE: XPERT S400

THERMO SCIENTIFIC

Xpert Bulk läpivalaisulaite on tarkoitettu irtotuotteen tarkastamiseen ennen pakkaamista. Se soveltuu hyvin mm. kahvin, pakastemarjojen, pakastevihannesten, siemenien ym. tarkastamiseen. Laite on varustettu yhdellä tai useammalla poistoluukulla, jolla poistetaan vierasmateriaali tuotevirrasta ennen kuin se ehtii prosessissa eteenpäin tai pakkaukseen. Xpert läpivalaisulaitteen käyttö on todella yksinkertaista ja sen käyttöönotto käy tunneissa, ei päivissä. Xpert läpivalaisulaitetta on saatavan kahdella eri aukon koolla. Laite on helposti pestävissä.

LATAA ESITE: XPERT B400 & B600

THERMO SCIENTIFIC

Optimoi ulkopuolisen materiaalin tunnistettavuus käyttäen Thermo Scientific™ POWERx High Performance läpivalaisulaitetta. POWERx läpivalaisulaitteessa on poikittainen kaksois-säteilykeila, jolloin sokeat alueet tunnistuksessa ovat saatu lähes täysin eliminoitua. POWERx soveltuu hyvin pieten purkkien tarkastamiseen, esimerkiksi lääketeollisuudessa.

LATAA ESITE
Thermo Scientific NextGuard elintarviketeollisuuden läpivalaisulaite- röntgen

NEXTGUARD™ X-RAY LÄPIVALAISULAITTEEN ESITTELY

NEXTGUARD™ X-RAY LÄPIVALAISU-LAITTEEN ESITTELY

THERMO SCIENTIFIC

Tällä lyhyellä Online Demo- videolla pääset tutustumaan NextGuard™ läpivalaisulaitteeseen Thermon sovellusinsinöörin Alexander Kinnen johdolla.

MACSER FINLAND OY

LAATUA TUOTANTOOSI