Tarkistusvaa'at

Tarkistus-vaa'at

MacSer Finland Oy

Tarkistusvaa'at

Automaattinen tarkistusvaaka (linjavaaka, erotteluvaaka) on hyvä keino pitää tuotteeiden painot hallinnassa automaattisesti.

Elintarvikkeet (sekä muut pakatut tuotteet), jotka ovat pakattu ja pakkaukseen on merkitty tuotteen nettopaino, on myös lain mukaan oltava oikean painoisia. Tuotteen painoa voidaan punnita joko säännöllisesti tehtävillä tarkastuspunnituksilla manuaalisesti, tai tehokkaampi tapa on käyttää punnitukseen automaattista linjavaakaa. Automaattisella tarkistusvaa’alla (dynaaminen linjavaaka, automaattinen erotteluvaaka, automaattinen tarkastusvaaka) voidaan punnita pakattujen- tai muiden kiinteiden tuotteiden painoja automaattisesti pysäyttämättä tuotanto- tai pakkauslinjaa. Automaattinen linjavaaka on mahdollista saada vakauskelpoisena, eli niin sanotusti “kruunattuna”, jolloin se on osa virallista painontarkkailua, tai vaihtoehtoisesti vaakaa voidaan käyttää oman tuotannon hallintaan. Virheellisen painoiset tuotteet poistetaan linjalta automaattisella poistimella.

Säädösten mukaisen punnituksen lisäksi, linjavaaka on hyvä ratkaisu ylläpitää tuotteiden jatkuvaa laadunvarmistusta takaamalla että loppuasiakkaat saavat oikean painoisia tuotteita ja reklamaatioiden määrä voidaan pitää tältä osin minimissään. Toisaalta taas ylipainoiset pakkausten mukana toimitetaan tuotetta “ilmaiseksi” pois, joten joissakin tapauksissa pelkästään tämä seikka saa linjavaa’an takaisinmaksuajan todella lyhyeksi. Linjavaaka on mahdollista saada myös ohjaamaan esimerkiksi tilavuusannostelijaa, jolloin vaaka antaa määräyksen lisätä tai vähentää tuotteen määrää pakkauksessa, jotta pakkauksien paino pysyy oikeana.

Hyvä keino tehostaa laadunvarmistusta on hankkia niin sanottu yhdistelmävaaka, johon on yhdistetty metallinilmaisin. Tällöin suhteellisen pienellä tilankäytöllä voidaan samalla järjestelmällä suorittaa sekä painon tarkkailu, että metallintunnistus.

Automaattisella linjavaa’alla voidaan punnita pakattujen tuotteiden lisäksi myös eri tuotannon vaiheessa olevia tuotteita. Esimerkiksi pullia, jauhelihapihvejä ym. tuotteiden punnituksella ennen paistoa tai/ ja pakastusta voidaan välttää turhien tuotteiden kypsentämistä tai pakastamista. Näin voidaan säästää sekä materiaalissa, että energiassa merkittävästi. 

Automaattinen linjavaaka voidaan asettaa ohjaamaan myös täyttölaitetta/ pakkauskonetta käyttäen niin sanottua Filler Feedback- toimintoa. Filler Feedback- toiminto punnitsee tuotteet joita tuotannossa pakataan ja antaa keskipainon mukaan täyttölaitteelle käskyn joko vähentää tai lisätä tuotteen määrää pakkauksessa.

Näin toimien voidaan tehokkaasti minimoida GiveAway, eli ilmaiseksi annettu tuote, sekä vastaavasti pitää huoli, että alipainoisia pakkauksia ei tule liikaa vaa’alle ja sitä kautta loppukuluttajalle.  

THERMO SCIENTIFIC

Supista laitteistokustannuksia valitsemalla Thermo Scientific™ yhdistelmävaaka johon on liitetty metallinilmaisija samaan runkoon. Mahdollista varustaa erillisillä viallisen tuotteen poistimilla.

LATAA ESITE

THERMO SCIENTIFIC

Tämä automaattinen tarkistusvaaka on suunniteltu pääasiassa elintarviketeollisuuden tarpeisiin. Se on helppo käyttää ja helposti puhdistettavissa. Laitetta on saatavissa useina eri variaatioina käyttötarpeistasi riippuen. Vaaka on 50 vuoden suunnittelun tulos ja sen tarkkuus on vertaansa vailla.

LATAA ESITE

THERMO SCIENTIFIC

Toimitpa sitten elintarvike-, lääke- tai kulutustavarateollisuudessa, Thermo Scientific™ Versa GP on monikäyttöinen automaattinen tarkistusvaaka monenlaiseen punnitsemiseen niin pienille kuin hieman isommillekin tuotteille. Se on helppokäyttöinen, helposti puhdistettava ja tarkka jopa 350kpl/min kapasiteetille. Versa GP:n runkorakenteen ansiosta linjakorkeutta on mahdollista sääätää, mikäli tuotantolinjan korkeus muuttuu.

LATAA ESITE

THERMO SCIENTIFIC

Versa Flex (kiinteä korkeus) ja Versa Flex GP (korkeussäädettävä) tarkistusvaaka on kuiviin olosuhteisiin suunniteltu matalan budjetin linjavaaka. Se on suunniteltu parantamaan tuotantosi tehokkuutta ja tarkkuutta pääasiassa pakatuille tuotteille, kuten elintarvikkeille, hygieniatuotteille. Versa Flex on mahdollista saada myös yhdistelmälaitteena, jossa on integroituna metallinilmaisin.

LATAA ESITE

THERMO SCIENTIFIC

Mahdollistaa tarkan ja luotettavan, jatkuvan punnituksen suurille ja painaville tuotteille aina 100 kg asti.

LATAA ESITE

THERMO SCIENTIFIC

Korkean suorituskyvyn omaava Thermo Scientific™ Versa RxV on suunniteltu lääketeollisuuden tarpeisiin, mutta soveltuu loistavasti myös muiden pienien tuotteiden punnitsemiseen. Vaaka on varustettu tuotteen seuranta ja tulostusjärjestelmällä, jolloin punnittavat tuotteet identifioidaan jäljitystä varten. Kapasiteetti jopa 550kpl/min.

LATAA ESITE
LATAA ESITE

THERMO SCIENTIFIC

Thermo Scientific™ Teorema tarkistuvaaka on vertaansa vailla purkkien ja tölkkien painon varmistamiseen mikäli vaa’alta edellytetään suurta punnitus nopeutta ja tarkkuutta jopa 660 kpl/min.

LATAA ESITE

THERMO SCIENTIFIC

Paranna läpimenotehokkuutta Thermo Scientific™ Versa Chain Check -linjavaa’alla. Linjanopeus jopa 700 kpl/min Versa Chain linjavaaka tarjoaa luotettavat nopeat punnitus-, ohjaus- ja hylkäystoiminnot laatikoille, tölkeille, pulloille ja pusseille kuivissa tai märissä olosuhteissa.

LATAA ESITE

THERMO SCIENTIFIC

Tällä lyhyellä Online Demo- videolla pääset tutustumaan linjavaaka- metallinilmaisin yhdistelmälaitteen toimintaan Thermon sovellusinsinöörin Alexander Kinnen opastuksella.

MACSER FINLAND OY

LAATUA TUOTANTOOSI